Opleidingen Coaching

Leergang Verbindend Coachen

Verbindende Communicatie nodigt mensen in organisaties uit tot ‘empowerment’ door hen zelf verantwoordelijkheid te laten nemen voor hun gevoelens/behoeftes en voor hun gedrag. Daarbij ondersteunt Verbindende Communicatie om daadwerkelijk te luisteren naar jezelf en anderen. Dit sluit naadloos aan bij de doelstelling van coachen: de gecoachte ondersteunen om haar/zijn potentieel te ontwikkelen door bij te dragen aan bewustzijnsontwikkeling.

In de Leergang Verbindend Coachen ondersteunen we jou om zelfstandig te leren coachen. Hetzij als hoofdactiviteit, hetzij als onderdeel van je werk binnen een organisatie. Je krijgt de kans om te oefenen met alle facetten van het coach-vak en wordt begeleid door Jenny Giezeman. Zij heeft zo’n 20 jaar ervaring als coach en heeft één van de eerste coaching-instituten in België opgericht.

 

Inhoud

Tijdens deze intensieve leergang:

 

Het gedachtegoed en de gereedschappen van Geweldloze Communicatie, ontwikkeld door Marshall Rosenberg, vormen de rode draad bij deze leergang.

 

Met als resultaat

Voldoende vertrouwen en vaardigheid om na de leergang zelfstandig te coachen.

 

Voor wie?

Deze leergang is voor iedereen die:

 

Voorwaarden

Minimaal 2 dagen introductietraining Verbindende Communicatie (in je werk) of vergelijkbaar. Op verzoek kan een speciaal introductieprogramma op maat worden samengesteld.

 

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Het programma van de leergang bestaat uit:

In totaal beslaat deze leergang 22 dagdelen over een periode van ongeveer 8 maanden. Tussen de modules werk je in kleinere intervisiegroepen aan je eigen en elkaars ontwikkeling en oefen je met de aangereikte concepten. Aan het einde van de opleiding zal je gevraagd worden om een reflectieverslag te schrijven over een door jou begeleid coachingstraject.

 

Werkwijze

De opleiding kenmerkt zich door een behoorlijke dosis theorie, afgewisseld met oefenen met coachsituaties. We besteden tijd aan zelfreflectie, uitwisseling, jouw vragen en feedback. Ons uitgangspunt is dat jij en de andere deelnemers elkaars leerproces activeren door elkaar feedback te geven op elkaars gedrag en opvattingen in functie van het ontwikkelingsproces als coach.

 

Aantal deelnemers

Minimaal 6 en maximaal 12.

 

Trainer

Jenny GiezemanDe training wordt gegeven door Jenny Giezeman. In 2005 werd zij geraakt door Geweldloze Communicatie wat voor haar de ‘missing link’ was. Mensen in contact brengen met wat er voor hen werkelijk toe doet, leidt tot een grotere zelfacceptatie en mildheid waardoor er ruimte kan ontstaan om anders in relaties te gaan staan. Zij is internationaal gecertificeerd trainer in Geweldloze Communicatie en heeft Marketing Management gestudeerd in Rotterdam. Voordat zij zelfstandig ondernemer werd (2000) heeft zij ruim 10 jaar internationaal leiding gegeven bij 3M Nederland waar zij verantwoordelijk was voor business to business en overheidsmarkten. Momenteel geeft zij trainingen in Verbindende Communicatie en begeleidt zij organisaties die een organisatiecultuur gebaseerd op respect, eigenaarschap eerlijke communicatie, resultaatgerichtheid en betrokkenheid willen ontwikkelen. Daarnaast leidt zij HR-verantwoordelijken, consultants, trainers en leidinggevenden op tot professionele coaches.

 

Data


Leergang Verbindend Coachen: voorjaar 2019

(Rotterdam - Nederland)

Workshop: 20 februari 2019 
Module 1: 7 en 8 maart 2019 
Module 2: 11 en 12 april 2019 
Module 3: 23 en 24 mei 2019 
Module 4: 20 en 21 juni 2019 
Oefendag: 1 juli 2019 
Integratiedag: 28 augustus 2019

 

Locatie

Centrum Djoj, Antony Duyklaan 5-7, 3051 HA Rotterdam

 

Kosten

De all-in kosten voor de training bedragen voor organisaties: €4.750,- (vrijgesteld van BTW) en voor ZZP-ers/particulieren: €3.750,- (vrijgesteld van BTW). Dit is inclusief koffie/thee, lunches, diners tijdens module 1 t/m 4, de syllabus met alle concepten en de NVC feedback box. Echter exclusief overnachting. Mochten de kosten een probleem zijn voor jou of je organisatie dan vragen we je toch contact met ons op te nemen. We kijken graag samen naar een oplossing.

Deelnemers uit België kunnen voor deze opleiding een subsidieaanvraag doen bij de kmo-portefeuille en zo tot 40% van het nettobedrag laten subsidiëren.

 

Annulering

Bij annulering door de deelnemer voor 1 januari 2018 wordt het betaalde bedrag teruggestort minus administratiekosten van €100,-. Bij annulering na 1 januari 2018 wordt het betaalde bedrag minus de administratiekosten van €100,- teruggestort als je zelf een andere betalende deelnemer vindt of je plaats door iemand van de wachtlijst kan worden ingenomen.

 

Informatie en inschrijven

Voor uitgebreide informatie over de inhoud van de Leergang Verbindend Coachen: klik hier.

Voor vragen en overleg kun je contact met ons opnemen:
Jenny Giezeman, 0032-4 79 21 70 36, jenny@ai-opener.be voor inhoudelijke vragen
Ingrid Bouland, 010 - 465 00 68, ingrid@ai-opener.nl voor praktische vragen

Inschrijven kan via het mailen van het aanmeldingsformulier naar secretariaat@ai-opener.nl. Na ontvangst van je aanmeldingsformulier heb je een telefonisch intakegesprek met de trainer. Het doel hiervan is om jouw leervragen en motivatie te bespreken en samen te bekijken of de leergang aansluit bij jouw en onze verwachtingen.


Ontwerp: e-grafisch ontwerp
Realisatie: Franckx Design & Multimedia